Pennut 7 viikkoa

Pennut 7 viikkoa

tiistai 10. tammikuuta 2017

Tutkimista ja tutkimuksia

Aika suorastaan lentää näiden pentujen kanssa. Pennut ovat nyt 6,5 viikkoisia, erittäin aktiivisia veijareita. Ne nukkuvat yönsä suhteellisen hyvin ja päivällä myös uni maittaa, joskus jopa kaksi tuntia putkeen. Aina aamuisin ja iltaisin pennut ovat virkeimmillään, usein jopa 1,5-2h putkeen. Käymme joka päivä takapihalla touhuamssa, joinakin päivinä montakin kertaa päivässä (vähän sään mukaan). Sisällä pennut ovat uutuutena saaneet tutkia mm. agilityputkea ja dobo välineitä. Myös luita ja nameja on alettu maistelemaan. Kaikki ovat kovia leikkimään ja touhuamaan. Pennut haukkuvat ja murisevat leikin tiimellyksessä. Kolmella on noussut jo korvat pystyyn ja yhdellä on toinen pystyssä ja toinen puolilupassa. Ruokinnassa olen alkanut siirtämään Purenaturalin Breederistä Purenaturalin Puppyyn.

Neljä pentua samassa lelussa kiinni
Osalla on jo korvat pystyssä
"Ulkona on niin kivaa, että kannattaa hengata tässä josko taas joskus pääsis pihalle"
vas.->oik.: pinkki, violetti, vaaleansininen, viininpunainen
Pennut tykkäävät nukkua sänkyni alla
Sohvan takanen on toinen pentujen lempi nukkumapaikoista
Käsi on sopivan pehmeä tyyny... 
Pennut ovat valloittaneet Namun pedin...
Sylissäkin on kiva nukkua :)
Niin notkeita ovat että kaikki asennot ovat ihan yhtä hyviä

Pennut ovat parhaimmassa sosialistamisiässään ja ovatkin päässeet kokemaan paljon kaikkea uutta. Hihnassa oloa on kokeiltu useampaan otteeseen, kolmesti olemme autoilleet sekä yhdellä autoreissullla pääsivät ihmettelemään maailmaa kaupan parkkiksella. Lisäksi olen aloittanut totuttamista veteen, imuriin jne. Kaikki pennut ovat erittäin rohkeitä eikä uusista asioista juuri hämmennytä.

"Typerä verkko tässä tiellä..." Pennut eivät autoilusta hetkahda, tylsää vain olla boksissa, kun ei pääse ympäriinsä juoksentelemaan :D

Koiria meillä on myös käynyt pentuihin tutustumassa. Viimeisimmät kävijät olivat ystäväni pitkäkarvaiset colliet Luna 2v ja Nova 3kk. Pennut olivat erittäin kiinnostuneita vieraista koirista ja seurasivat Lunaa joka paikkaan. Novan kanssa ne pääsivät oikein leikkimään. Myös Namu on leikittänyt pentuja viime aikoina.

Luna toimitti tädin virkaa
Nova kävi kylässä leikkimässä

Kävimme pentujen kanssa eläinlääkärillä pentutarkastuksessa maanantaina. Pennut olivat pienen hetken ihmeissään uudesta paikasta, mutta pian rentoutuivat leikkimään ja tutkimaan. Lähes heti ensimmäisen päästyä tutkittavaksi kaikki pennut nukahtivat. Unisena ja namien voimalla tutkimus ja sirutus menivät erinomaisesti kaikilla. Kaikki pennut todettiin terveiksi. Vielä ei kylläkään ollut kenelläkään pojista kerinnyt molemmat kivekset täysin laskeutua, joten sitä sitten vielä odotellaan.  Kokonaisuudessaan eläinlääkärikäynnistä jäi erittäin hyvä maku niin minun kuin pentujen suuhun :) 

Pennut olivat hienosti eläinlääkärin käsittelyssä
"Ei tää eläinlääkärillä olo hassumpaa ole"
"Mua ei tollanen sirutus paljoa hetkauta, kivaahan täällä on kun saa nameja"

Pennut ovat nyt siis saaneet kolme madotusta ja ne on sirutettu. Maanantaina laitoin myös pentueilmoituksen menemään kennelliittoon. Nyt vain odotellaan rekisteripaperien saapumista. Vielä en lopullisia nimiä paljasta, mutta teeman voin kertoa: pennut saavat nimikseen karkkien nimiä englanniksi. Inspiroinnin lähteenä toimi siis Namun nimi.

Lopuksi vielä yksi yhteispotretti. Yksittäiskuvia otan lähiaikoina, joten ensi päivitykseen niitä sitten :)

Pojat sylissä
vas.->oik.: vaaleansininen, viininpunainen, violetti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti