Pennut 7 viikkoa

Pennut 7 viikkoa

lauantai 12. marraskuuta 2016

Namun oma blogi ja pentukuulumiset

Moikka kaikki!


Tässä sitä nyt ollaan, blogi perustettuna. Haluaisin hieman valaista teitä siitä, miten tähän on tultu. Tarkempi selostus omasta koirahistoriastani löytyy esittely-sivulta (päivitän sen heti kun kerkeän), mutta lyhyesti siis tähän nyt. 

Namu 6 viikkoisena

Namu, Raitaniityn Ago's Girl,  tuli meille kesäkuussa 2013. Namu on minulla lähinnä kotikoirana ja uskollisena ystävänä, ja on muuten kyllä aivan huippu koira! Luonne on mahtava ja terveyskin todettiin priimaksi kesäkuussa, kun kävimme virallisissa terveystarkastuksissa. Upeiden terveystuloksien johdosta aloin pohtimaan, josko Namu olisi hyvä jalostuskoira. Keeshondien geenipooli ei ole mikään kehuttavan laaja, joten näin upean yksilön käyttämättä jättäminen tuntui jopa rikokselta rotua kohtaan :D 

Päätös Namun pennuttamisesta johti luonnollisestikin kiivaaseen uroksen etsintään. Kiire johtui siitä, että juuri tuleva syksy olisi minulle kaikista otollisin aika kasvattaa pentue, ja seuraaviin juoksuihin oli aikaa vain hieman yli kaksi kuukautta. Kuulostaa ehkä ajallisesti paljolta, mutta voin kertoa, ettei se siltä tuntunut. Oikean uroksen etsiminen, siihen tutustuminen ja yhdistelmän käyttäminen jalostustoimikunnan kautta vie yllättävän paljon aikaa! Kaikki kuitenkin sujui erittäin hyvin prosessissa, ja pääsimme astuttamaan Namun 24.-25.9.-16. Sulhaseksi valikoitui Finriikan Daniele "Topi"

Syyskuva 2016

Namu kävi tiineysultraäänitutkimuksessa 24.10., jossa se todettiin kantavaksi! Pentuja näkyi noin 5-6 (määrästä ei voi olla satavarma). Tässä vaiheessa nousi kuitenkin huoli siiitä, että kun niitä pentuja saattaa tulla niin paljon, niin löydänkö varmasti kaikille hyvän kodin? Ilmoitin tulevasta pentueesta Keeshond Ry:n pentuvälitykseen ja sen lisäksi halusin perustaa myös tämän blogin Namulle, jotta täältä myös voi löytää meidät ja seurata pentulaatikon kuulumisia. Lisäksi tätä kautta pääsen paremmin myös esittelemään itseäni ja Namua, joten blogin perustaminen tuntui järkevältä.

Tällä hetkellä Namulla on jo huomattavasti normaalia isompi vatsa, sillä tiineysvuorokausia on kertynyt jo 49 (koiran normaali kantoaika on noin 58-63vrk). Namun ensikertalaisuus, ja rotuunsa nähden hieman keskimääräistä suurempi pentue, voivat aikaistaa synnytystä hieman, joten voi olla, että pennut syntyvät jo viikon kuluttua! Täällä meillä on siis täysi tohina päällä, jotta kaikki on ihan varmasti valmista, kun pennut päättävät syntyä :)

Olen prosessin aikana oppinut paljon lisää niin keeshondista rotuna kuin jalostamisesta yleensä. Kävin myös 5.-6.11.2016. kasvattajan peruskurssin hyväksytysti läpi. Kennelnimeä minulla ei vielä ole, sillä sen hakuprosessi kestää niin pitkään, ettei se kerkeä näiden pentujen luovuttamiseen mennessä tulemaan, mutta tulevaisuudessa sellainen olisi tarkoitus hankkia.

Tietoa yhdistelmästä ja meistä tulee myöhemmin lisää, ja blogia on tarkoitus päivittää suhteellisen tiheästi. Jos tulee mitään kysyttävää, tai haluat vaikka vain jutella koirista niin ota vain rohkeasti yhteyttä, yhteystietoni löytyy "Yhteystiedot" sivulta :)



Eiliseltä aamulenkiltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti