Pennut 7 viikkoa

Pennut 7 viikkoa

torstai 17. marraskuuta 2016

Synnytys lähenee!

Jännittäviä aikoja eletään. Namun tiineys on jo pitkällä, sillä nyt on menossa 54. tiineysvuorokausi. Koska koirat kantavat keskimäärin 58-63 vuorokautta, alkaa synnytys olemaan jo kohta käsillä. Lisäksi se, että Namu on ensikertalainen synnyttäjä ja se, että pentuja on useampi vatsassa, saattaa aikaistaa synnytystä edelleen. Myös Namun emä, Eswood Papaya Mousse, synnytti Namun pentueen hieman ajoissa, joten jos se periytyy, voi synnytys olla käsillä oikeastaan hetkenä minä hyvänsä! 

Kaikesta tuosta johtuen olen viime aikoina seurannut erityisen tarkasti, josko Namu näyttäisi merkkejä synnytyksestä. Tähän mennessä varteen otettavia merkkejä ovat olleet mm. mahan putoaminen, laiskistuminen sekä karvan lähtö maitorauhasten ympäristöstä, mistä päätellen synnytykseen on aikaa alle viikko.

Pyysin Namua näyttämään masua pentulaatikossaan, on se vaan niin pyöreä!

Namulta on seurattu myös ruumiinlämpöä tarkasti, mutta toistaiseksi se ei ole tippunut alle 37 asteen, joten ihan vielä ei ole synnytyksen aika. Lämpö on kuitenkin sahannut 37 ja 38 asteen välillä, muutamia kertoja tippuen hyvin lähelle 37 astetta, josta voi myös päätellä synnytyksen olevan lähellä.

Namu on ollut yllättävän pirteä siihen nähden, kuinka epämukavaolo mahtaa olla noin suuren vatsan kanssa. Lenkit ovat lyhentyneet kyllä paljon, sillä vatsa alkaa vaatimaan veronsa, mutta kaikesta huolimatta vielä alkuviikosta Namulla oli intoa ravailla, jopa vähän laukkailla lenkillä - ja kyllä se vähän yritti leikkiinkin haastaa :) 


Sisällä Namu on kuitenkin ollut normaalia rauhallisempi ja väsyneempi. Pentueen kasvattaminen vatsassa on raskasta puuhaa, ja nukkumiseen, tai vähintään lepäilyyn, menee jo suurin osa päivästä. Muu osa ajasta taitaa kulua mamman vieressä silitettävänä, hellyydenkipeys kun on tiineyden myötä kasvanut huippuunsa.


Pentulaatikko ja synnytyssetti ovat valmiina vastaanottamaan Namun pennut maailmaan, kun sen aika tulee. Nyt täytyy vaan jaksaa odottaa ja seurailla tarkkaan, mitä tuleman pitää. Toivotaan, että kaikki sujuu hyvin, ja meillä on täällä viikon sisällä monta tervettä, söpöä pentua valmiina aloittamaan elämänsä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti